A legolcsóbb játék a gyerkőc számára, és a kreatív anyukák is csodás kis díszeket kreálhatnak belőle. Ünnepekre, ajándéknak kitűnő.
A sógyurma tészta receptje:
1. változat:
20 dkg liszt 30 dkg só 1 1/4 dl víz 1 evõkanál tapétaragasztó 1/2 evõkanál olaj
2. változat:
1 bögre liszt 1 bögre só 1-2 evőkanál tapétaragasztó víz
A „tésztát” jó össze kell gyúrni, és utána kezdődhet az „alkotás”.
A díszítéshez használhatunk szemesborsot, köménymagot, szegfűszeget, szegfűborsot, stb.
A kész díszeket sütőben óvatosan megszárítjuk. Vigyázzunk, mert ha túl forró a sütő, könnyen megbarnul! Én először nyitott ajtónál szárítom, és utána is csak takarék lángon sütögetem.
Ha nem natúr díszeket szeretnénk, a tésztába keverhetünk temperát, színek festéket, de a legegyszerűbb, konyhában is megtalálható színező anyag a kakaó, őrölt paprika.
Ha nagyobb adagot készítünk, pár napig a hűtőben is eláll. Így ha a csemete unatkozik, csak kiveszünk egy adagot, és kezdődhet az alkotás!
Jó szórakozást kívánok mindenkinek! |